en-USel-GR
Ξεκίνησε ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός: «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!» (Παράταση υποβολής συμμετοχών μέχρι τις 19 Απριλίου 2021)

Ξεκίνησε ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός: «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!» (Παράταση υποβολής συμμετοχών μέχρι τις 19 Απριλίου 2021)

«Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να γίνει πιο απειλητική. Πώς βιώνουν οι άνθρωποι και τα ζώα την Κλιματική Αλλαγή; Πώς μας επηρεάζει; Πρέπει όλοι μας να προσαρμοστούμε! Πώς θα τα καταφέρουμε;»

Author: adaptivegreece adaptivegreece/Thursday, October 8, 2020/Categories: Νέα

Ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!» εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του ολοκληρωμένου έργου «LIFE-IP AdaptInGR- Boosting the implementation of adaptation policy across Greece» (LIFE17 IPC/GR/000006). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Πράσινο Ταμείο και το συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Ο υπεύθυνος φορέας διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας &  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στοχεύει στην ανάδειξη έργων με θέμα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτή. Μέσω της συμμετοχής στον διαγωνισμό  δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις σχολικές μονάδες να ενεργοποιηθούν περαιτέρω αναφορικά με την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας μας έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της προσαρμοστικής ικανότητας της ελληνικής κοινωνίας και να βραβευτούν για τις προσπάθειές τους. Συμμετοχές μπορούν να υποβάλουν μαθητές των τάξεων Ε’-Στ’ Δημοτικού, Α’-Γ’ Γυμνασίου και Α’-Γ' Λυκείου είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:

 Α) Δημιουργία παιχνιδιού – ηλεκτρονικού ή επιτραπέζιου και

 Β) Δημιουργία βίντεο (οπτικού υλικού).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τις 5 Οκτωβρίου 2020 έως και τις 20 Μαρτίου 2021 (Παράταση έως και τις 19 Απριλίου 2021). Η ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών θα γίνει τον Απρίλιο του 2021 από Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΛΛΕΤ.

Οι συμμετοχές που θα διακριθούν στον διαγωνισμό θα δημοσιευτούν στους διαδικτυακούς τόπους του έργου LIFE IP AdaptInGR, του ΥΠΕΝ και της ΕΛΛΕΤ ενώ θα αξιοποιηθούν στις δράσεις ευαισθητοποίησης του έργου.

Οι συμμετοχές υποβάλλονται από 5 Οκτωβρίου 2020 έως και 20 Μαρτίου 2021 (Παράταση έως και τις 19 Απριλίου 2021) είτε στέλνοντας τα αρχεία ή τον σύνδεσμο στο vimeo (στην περίπτωση του βίντεο) ηλεκτρονικά μέσω email στο spe@ellinikietairia.gr, είτε στέλνοντας ταχυδρομικώς τις δημιουργίες σας στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Τριπόδων 28, Τ.Κ. 105 58, Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στα επισυναπτόμενα αρχεία (Flyer, Poster, Προκήρυξη, Οδηγίες Συμμετοχής, Υπεύθυνη δήλωση).

 


Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην τελετή βράβευσης του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!»,  η οποία θα πραγματοποιηθεί  την  Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:00 - 20:30 διαδικτυακά μέσω zoom.

Παρακολουθήστε τη τελετή βράβευσης του διαγωνισμού μέσω live streaming

Print

Number of views (10719)/Comments (0)

Documents to download

Theme picker

Subscribe to our Newsletter
Unsubscribe

GDPR COMPLIANCE

By signing up, you agree to the Privacy Policy and you will be receiving our newsletters.

The Ministry of Environment & Energy

General Directorate for Environmental Policy
Climate Change & Air Quality Directorate

Climate Change Department

Address: 147 Patission Str., 112 51, Athens, Greece

Tel.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr