en-USel-GR
1o Project Forum Event "Παίξε, Μάθε, Προσαρμόσου"

1o Project Forum Event "Παίξε, Μάθε, Προσαρμόσου"

Author: adaptivegreece adaptivegreece/Thursday, September 19, 2024/Categories: Νέα

Περισσότεροι από 550 επισκέπτες, παιδιά και ενήλικες, συμμετείχαν στη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση "Παίξε, Μάθε, Προσαρμόσου του Έργου LIFE-IP AdaptInGR, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Κυριακή 15/9/2024.

Μέσα από 15 εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν γιατί το κλίμα αλλάζει και τι κάνουμε για να προσαρμοστούμε. Πώς προστατεύουμε το νερό και το χώμα. Πώς προφυλάσσουμε τα ζώα που χάνουν το σπίτι τους. Τι είναι τα πράσινα επαγγέλματα. Γιατί αφήνουμε στην άκρη το αυτοκίνητο για να μην αλλάξει το κλίμα. Γιατί οι συνήθειές μας επηρεάζουν καθοριστικά το κλίμα. Πώς μπορούμε να προσέχουμε το νερό. Πώς πρασινίζουμε τις πόλεις και πώς τις αλλάζουμε, ζωγραφίζοντας.  

Παράλληλα, στο 1ο Project Forum οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Χριστοφιλίδου, ΕΡΤ και Ελεωνόρα Ορφανίδου, Αθήνα 9,84, καθώς και ο Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ, Πέτρος Βαρελίδης συζήτησαν με το κοινό για την κλιματική αλλαγή και τα fake news.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή τους με δράσεις τους την Τράπεζα της Ελλάδος και το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), το Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών και το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης, και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ευχαριστούμε, επίσης, την ανάδοχο εταιρεία Ομάδα Σύμπραξις.

Το κλίμα αλλάζει. Εμείς;

Print

Number of views (4)/Comments (0)

Theme picker

Subscribe to our Newsletter
Unsubscribe

GDPR COMPLIANCE

By signing up, you agree to the Privacy Policy and you will be receiving our newsletters.

The Ministry of Environment & Energy

General Directorate for Environmental Policy
Climate Change & Air Quality Directorate

Climate Change Department

Address: 147 Patission Str., 112 51, Athens, Greece

Tel.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr