en-USel-GR
Events

Find out more on LIFE-IP AdaptInGR events

Έργο LIFE-IP AdaptInGR: Εκδήλωση Δικτύωσης πρωτοβουλιών και έργων για την  προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Έργο LIFE-IP AdaptInGR: Εκδήλωση Δικτύωσης πρωτοβουλιών και έργων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Το Πράσινο Ταμείο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο:

«Έργο LIFE-IP AdaptInGR: Εκδήλωση Δικτύωσης πρωτοβουλιών και έργων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή»

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στο Σεράφειο, Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, 09.00-15.30, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι:

  • Ενίσχυση της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ των σε εξέλιξη έργων και πρωτοβουλιών για την προσαρμογή της Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή.
  • Γνωριμία με τον Εθνικό Κόμβο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Ανάπτυξη συνεργασιών για την ανάδειξή του σε κεντρικό σημείο συγκέντρωσης, ανάδειξης και διαμοιρασμού πληροφορίας για έργα, δράσεις και καλές πρακτικές που συμβάλλουν στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
  • Ενίσχυση της συνεργασίας και της διασύνδεσης μεταξύ του Εθνικού Κόμβου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και άλλων σχετικών ευρωπαϊκών και περιφερειακών κόμβων πληροφοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται στο τέλος το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπροσώπους έργων, δικτύων και πρωτοβουλιών για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP AdaptInGR - Boosting the implementation of adaptation policy across Greece. (Έχουν σταλεί και σχετικές προκλήσεις.)

Καθ ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρέχεται υποστήριξη για την εγγραφή δράσεων και καλών πρακτικών στον Εθνικό Κόμβο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή -  Adaptive Greece Hub.

Για την καλύτερη προετοιμασία τους, οι εκπρόσωποι έργων και πρωτοβουλιών καλούνται να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια συλλογής στοιχείων που αναφέρονται στην πρόσκληση.

Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1OvVLp3AXjTuvtqFX6WmrpcDS9CA41wjuyQogOjE_bKk/

 

 

Documents to download

Theme picker

Subscribe to our Newsletter
Unsubscribe

GDPR COMPLIANCE

By signing up, you agree to the Privacy Policy and you will be receiving our newsletters.

The Ministry of Environment & Energy

General Directorate for Environmental Policy
Climate Change & Air Quality Directorate

Climate Change Department

Address: 147 Patission Str., 112 51, Athens, Greece

Tel.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr