en-USel-GR
Συνάντηση Εργασίας για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή στους Τομείς του Τουρισμού και της Ασφάλισης, στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP AdaptIn-GR

Συνάντηση Εργασίας για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή στους Τομείς του Τουρισμού και της Ασφάλισης, στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP AdaptIn-GR

Author: adaptivegreece adaptivegreece/Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023/Categories: Νέα

Στο πλαίσιο του Έργου  LIFE-IP AdaptInGR πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2023 συνάντηση εργασίας για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στους τομείς του τουρισμού και της ασφάλισης, η οποία εντάσσεται στις δράσεις ενημέρωσης και ενεργοποίησης των επαγγελματικών ομάδων στα ζητήματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. 

 Η συνάντηση εργασίας διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, εταίρο του Έργου LIFE-IP AdaptInGR, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Πέτρου Βαρελίδη, και του Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών και Προέδρου του Μαριολοπούλειου – Καναγκίνειου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος, Χρήστου Ζερεφού.

Εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), που είναι και ο συντονιστής του Έργου LIFE-IP AdaptInGR, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης, δήλωσε: 

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δεν αφορούν μόνο το μέλλον, αφορούν και το παρόν, όπως όλοι συνειδητοποίησαν μετά τον καταστροφικό μεσογειακό κυκλώνα Daniel που χτύπησε τη Θεσσαλία, και μάλιστα αμέσως μετά την τεράστια δασική πυρκαγιά στον Έβρο. Θα πρέπει άμεσα να αλλάξουμε τον τρόπο που σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τόσο τις κρίσιμες υποδομές όσο και τα υπόλοιπα έργα προκειμένου να αυξήσουμε την ανθεκτικότητά τους στα αναπόφευκτα συμβάντα έντονων καιρικών φαινομένων περιορίζοντας τις ζημιές και το κόστος. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εμπλέξουμε και τον ασφαλιστικό κλάδο σε ό,τι αφορά στο κόστος αποκατάστασης των ζημιών αφού είναι αδύνατον το σύνολο των απαιτούμενων ποσών να προέρχεται αποκλειστικά από τα κρατικά ταμεία».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Πρόεδρος του Μαριολοπούλειου – Καναγκίνειου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος, Χρήστος Ζερεφός, ανέφερε:

«Οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Η προσαρμογή μπορεί να μειώσει το κόστος από την κλιματική αλλαγή στο μισό. Η σημερινή συνάντηση εργασίας στοχεύει να ενημερώσει δύο βασικούς τομείς της εθνικής οικονομίας, τον τουριστικό – ξενοδοχειακό και τον ασφαλιστικό. Θα τονιστεί η ανάγκη νέας στρατηγικής και νέων επιλογών στη θωράκιση της χώρας στην ταχύτατα εξελισσόμενη κλιματική κρίση παγκοσμίως. Θα παρουσιαστούν τα πρόσφατα αποτελέσματα από το έργο LIFE-IP AdaptInGR που αφορούν στη συμμετοχή της Ακαδημίας Αθηνών και του Μαριολοπουλείου – Καναγκινείου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και συνέβαλαν με τις καίριες τοποθετήσεις τους, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών  Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), Γιώργος Βερνίκος, η εκπρόσωπος του Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Μάρθα Κεσίσογλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), Μιχάλης Τζωρτζωρής, ο Πρόεδρος Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος(ΕΑΕΕ), Ερρίκος Μοάτσος, η Συντονίστρια του Έργου LIFE-IP AdaptInGR (ΥΠΕΝ), Ιωάννα Τσαλακανίδου, η Διευθύντρια του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Θεοδώρα Αντωνακάκη, η Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), Αλεξία Παναγιωτοπούλου, στελέχη του ΥΠΕΝ,  του Μαριολοπούλειου – Καναγκίνειου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος, της Ακαδημίας Αθηνών, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του ΙΝΣΕΤΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΜΑ, ΕΑΕΕ, της ΤτΕ, κ.α..

Η επιτυχής ολοκλήρωση της συνάντησης εργασίας επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων την  ανάγκη περαιτέρω ενημέρωσης, δικτύωσης και συνεργασίας των επαγγελματικών ομάδων για την προσαρμογή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στην κλιματική αλλαγή μέσω των δράσεων του έργου LIFE-IP ΑdaptInGR.

Print

Προβολές (370)/Comments (0)

Theme picker

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Διαγραφή

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας και θα λαμβάνετε το newsletter μας.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής
και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας

Τμήμα Κλιματικής Αλλαγής

Διεύθυνση: Πατησίων 147, ΤΚ 112 51, Αθήνα

Τηλ.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr