en-USel-GR
Διοργάνωση Ενημερωτικής Ημερίδας του Έργου Life-IP AdaptInGR με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Κλιματική Αλλαγή»

Διοργάνωση Ενημερωτικής Ημερίδας του Έργου Life-IP AdaptInGR με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Κλιματική Αλλαγή»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Έργου Life-IP AdaptInGR στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την 6η Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Κλιματική Αλλαγή» την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 09:30-15:00. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη (Κουντουριώτου 1, Μυτιλήνη), ενώ παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα online παρακολούθησης.

Για την συμμετοχή σας, απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή, μέσω της ακόλουθης φόρμας: https://forms.gle/ZX6xQZ6GdAhFJyrU9


Πρόκειται για την 6η Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP AdaptInGR και επιδιώκει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών του Βορείου Αιγαίου σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής (ευάλωτοι θεματικοί τομείς, τρόποι για καλύτερη προσαρμογή).


Στην 1η Ενότητα της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας και εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές, με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες για τις αναμενόμενες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για τα μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν για την προσαρμογή και την αυτοπροστασία τους, ώστε να συμβάλλουν στην προσαρμογή της Περιφέρειας στην κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν παραδείγματα καλών πρακτικών που έχουν εφαρμοστεί στην Περιφέρεια.
Η 1 η Ενότητα της Ημερίδας θα εστιάσει στις κάτωθι θεματικές ενότητες ή κλιματικά τρωτούς τομείς:

  • Υδατικά συστήματα
  • Παράκτιες περιοχές
  • Τουρισμός
  • Γεωργία – Κτηνοτροφία – Αλιεία - Βιοποικιλότητα
  • Ενέργεια
  • Υγεία
  • Πολιτιστική κληρονομιά, και
  • Πολιτική προστασία.

Η 2η Ενότητα της Ημερίδας, αφού ολοκληρωθεί προηγουμένως η συζήτηση, περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας "Διαδρομές Νερού στην Αμοργό" της Έφης Λατσούδη (2010, 22 λεπτά). Πρόκειται για μια καταγραφή της παραδοσιακής σχέσης των κατοίκων με τους υδατικούς πόρους του νησιού τους και τη διαχείρισή τους, στο πλαίσιο της ομώνυμης Δράσης του Προγράμματος "Αειφόρο Αιγαίο" της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού την περίοδο 2009-2011. Η ταινία είναι ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα, την εποχή της κλιματικής αλλαγής, προσφέροντας μνήμες της παραδοσιακής, εμπειρικής διαχείρισης του νερού, που τείνει να ξεχαστεί, αλλά και τροφή για σκέψη για το παρόν και το μέλλον.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται στον εξής σύνδεσμο: https://shorturl.at/jCH45, και στο κάτωθι συνημμένο έγγραφο.


Για περαιτέρω πληροφορίες, σχετικά με την Ημερίδα μπορείτε να απευθυνθείτε στο e-mail: AdaptiveGreece.InfoDays@gmail.com.

Documents to download

Theme picker

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Διαγραφή

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας και θα λαμβάνετε το newsletter μας.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής
και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας

Τμήμα Κλιματικής Αλλαγής

Διεύθυνση: Πατησίων 147, ΤΚ 112 51, Αθήνα

Τηλ.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr