en-USel-GR
Μεγάλη η συμμετοχή στην Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα του έργου LIFE-IP AdaptInGR στα Ιόνια Νησιά

Μεγάλη η συμμετοχή στην Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα του έργου LIFE-IP AdaptInGR στα Ιόνια Νησιά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022, η 3η Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα του έργου LIFE-IP AdaptInGR για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά .

Την εκδήλωση άνοιξαν με σύντομους χαιρετισμούς ο κ. Σπυρίδων Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Ιόνιων Νήσων στον Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας, ο κ. Κυριάκος Ψύχας, Αναπληρωτής Διευθυντής Κλιματικής Αλλαγής & Ποιότητας της Ατμόσφαιρας του Υ.Π.ΕΝ., ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας εκ μέρους της ΕΝ.Π.Ε. και ο κ. Γαβριήλ Κουγιανός εκ μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μέσω μιας σειράς εισηγήσεων από εκλεκτούς ομιλητές αναλύθηκαν οι σημαντικότεροι τομείς «κλιματικής» τρωτότητας των Επτανήσων. Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις αναφορικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους σημαντικότερους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς τομείς της περιφέρειας και άλλες θεματικές ενότητες, όπως:

  • Τάσεις κλιματικών παραμέτρων.
  • Παράκτια ζώνη.
  • Υδατικοί πόροι.
  • Τουρισμός.
  • Αγροτικός Τομέας.
  • Ενέργεια.
  • Βιοποικιλότητα και Οικοσυστήματα.
  • Πολιτιστική κληρονομιά.
  • Καινοτόμες τεχνολογίες, ως εργαλείο παρακολούθησης και αντιμετώπισης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 121 άτομα, τα οποία συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις προς τους εισηγητές της εκδήλωσης.

Στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης, προβλήθηκαν η μικρού μήκους ταινίας που απέσπασε το Ειδικό Βραβείο στο 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό του έργου LIFE-IP AdaptInGR καθώς και η ταινία «Άνυδρη Γη» του Βαγγέλη Ευθυμίου για την ερημοποίηση και την ξηρασία, ως επακόλουθο της κλιματικής αλλαγής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα στο κανάλι YouTube του έργου, ενώ το υλικό των εισηγήσεων είναι διαθέσιμο στην ενότητα Βιβλιοθήκη/Παρουσιάσεις του παρόντος ιστοτόπου (Παρουσιάσεις εισηγήσεων της 3ης Περιφερειακής Ενημερωτικής Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2022 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (adaptivegreece.gr).

Η ημερίδα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο παρακάτω e-mail: AdaptiveGreece.InfoDays@gmail.com.

Theme picker

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Διαγραφή

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας και θα λαμβάνετε το newsletter μας.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής
και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας

Τμήμα Κλιματικής Αλλαγής

Διεύθυνση: Πατησίων 147, ΤΚ 112 51, Αθήνα

Τηλ.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr