en-USel-GR
Ολοκλήρωση τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου για την προσαρμογή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην κλιματική αλλαγή

Ολοκλήρωση τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου για την προσαρμογή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην κλιματική αλλαγή

Το τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την προσαρμογή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην κλιματική αλλαγή ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. Το σεμινάριο αποτελεί το τρίτο από τα δεκατρία (13) επιμορφωτικά περιφερειακά σεμινάρια (ένα σε κάθε Περιφέρεια της χώρας) που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP AdaptInGR και συνδιοργανώθηκε από το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πέτρος Βαρελίδης και ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, κ. Στάθης Σταθόπουλος.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση:

  • Στην ενημέρωση για τις σχετικές πολιτικές, το οικείο Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) και τις δυνατότητες χρηματοδότησης στο υπό έγκριση Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.
  • Στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με εργαλεία και καλές πρακτικές για την ιεράρχηση μέτρων, την χρήση κλιματικών προβλέψεων και την ανάλυση τρωτότητας.
  • Στην ανοιχτή συζήτηση με ειδικούς σε θέματα κλιματικών κινδύνων και τρωτότητας, λύσεων προσαρμογής στις παράκτιες ζώνες, προσαρμογής της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων της Περιφέρειας στην κλιματική αλλαγή και την προώθηση των φυσικών λύσεων.

Εκτός από το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο σεμινάριο συμμετείχαν με εισηγήσεις και εκπρόσωποι από τους συνδικαιούχους του έργου, και συγκεκριμένα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επίσης προσκλήθηκαν ειδικοί ομιλητές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων του ΟΦΥΠΕΚΑ (έδρα και παράρτημα Αργοστολίου), το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και το ολοκληρωμένο έργο LIFE-IP 4 NATURA.

Το σεμινάριο διεξήχθη διαδικτυακά μέσω χρήση της πλατφόρμας e:presence.gr και ο συνολικός αριθμός μοναδικών συμμετοχών ανήλθε σε εκατόν οκτώ (108).

Theme picker

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Διαγραφή

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας και θα λαμβάνετε το newsletter μας.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής
και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας

Τμήμα Κλιματικής Αλλαγής

Διεύθυνση: Πατησίων 147, ΤΚ 112 51, Αθήνα

Τηλ.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr