en-USel-GR
NEWS

Stay up to date on the latest LIFE-IP AdaptInGR’s news

Το έργο LIFE-IP AdaptInGR στην ημερίδα των έργων e-ΚΛΙΜ.Α και EnerCom- EnerPov

Thursday, October 1, 2020

Number of views (6462)

Το έργο LIFE-IP AdaptInGR στην ημερίδα των έργων e-ΚΛΙΜ.Α και EnerCom- EnerPov

Εκπρόσωποι του έργου LIFE-IP AdaptInGR από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) (νυν Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής- ΟΦΥΠΕΚΑ) συμμετείχαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 στη Βίλα Καζούλη στο πλαίσιο των έργων e-ΚΛΙΜ.Α και EnerCom- EnerPov.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης και άλλοι σημαντικοί φορείς, οι οποίοι είχαν τη ευκαιρία να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, τα σχέδιά τους και τις πολιτικές τους σχετικά με τη βελτίωση της ανθεκτικότητας της Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή.

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Αραβώσης, παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο και τις πρωτοβουλίες του Υ.Π.ΕΝ. για την προσαρμογή της Χώρας μας στην κλιματική αλλαγή. Αναφέρθηκε στην Εθνική Στρατηγική και τα υπό εκπόνηση Περιφερειακά Σχέδια για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, καθώς και στη συμβολή του έργου LIFE-IP AdaptInGR στην υλοποίησή τους. 

Στη συνέχεια, η κα Γεωργία Παναγοπούλου, συνεργάτης του ΕΚΠΑΑ,  παρουσίασε τον υπό ανάπτυξη εθνικό διαδικτυακό κόμβο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Ο κόμβος θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP AdaptInGR και φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, των σημαντικότερων επαγγελματικών ομάδων και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Η κα Παναγοπούλου αναφέρθηκε στην εκτενή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΠΑΑ σε αντίστοιχες εφαρμογές άλλων κρατών της Ε.Ε. προκειμένου να προσδιοριστούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η δομή του κόμβου, καθώς και στη διαδικτυακή έρευνα για τον προσδιορισμό των αναγκών των μελλοντικών χρηστών. Τέλος, αναφέρθηκε στις ενδεχόμενες συνέργειες του εθνικού κόμβου με το ηλεκτρονικό αποθετήριο Ανοιχτών Δεδομένων του έργου e-ΚΛΙΜ.Α.

Το πλήρες βίντεο της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ.

Print

Theme picker

Subscribe to our Newsletter
Unsubscribe

GDPR COMPLIANCE

By signing up, you agree to the Privacy Policy and you will be receiving our newsletters.

The Ministry of Environment & Energy

General Directorate for Environmental Policy
Climate Change & Air Quality Directorate

Climate Change Department

Address: 147 Patission Str., 112 51, Athens, Greece

Tel.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr