en-USel-GR
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα για τους Έλληνες σύμφωνα με έρευνα του LIFE-IP AdaptInGR

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα για τους Έλληνες σύμφωνα με έρευνα του LIFE-IP AdaptInGR

Η κλιματική αλλαγή θα αποτελέσει το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο πλανήτης και το δεύτερο σημαντικότερο, μετά την ανεργία, που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας κατά την επόμενη εικοσαετία σύμφωνα με την έρευνα κοινής γνώμης που διεξήχθη στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου έργου LIFE-IP AdaptInGR. Η έρευνα διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο, από την εταιρεία qed, υπό την επίβλεψη της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, εταίρου του έργου LIFE-IP AdaptInGR και αφορούσε τις πεποιθήσεις, απόψεις, γνώσεις και συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών απέναντι στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και την αναγκαιότητα προσαρμογής στις νέες κλιματικές συνθήκες.

Η έρευνα κατέδειξε όχι μόνο ότι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που προκαλεί η αλλαγή του κλίματος, αλλά και ότι αναγνωρίζουν την ευθύνη τους σε ατομικό επίπεδο για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ότι είναι θετικοί στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τόσο σε επίπεδο πολιτείας όσο και σε ατομικό επίπεδο, καθώς  και ότι οι θέσεις των αιρετών αρχόντων για την κλιματική  αλλαγή αποτελούν κριτήριο στήριξης τους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επιπροσθέτως, η έρευνα ανέδειξε το έλλειμμα ενημέρωσης σε θέματα κλιματικής αλλαγής, κυρίως στις νεαρές ηλικίες, το οποίο και φιλοδοξεί να καλύψει το έργο  LIFE-IP AdaptInGR μέσα από τις δράσεις του για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εκπαίδευση των  παιδαγωγών και των μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος.   

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους καταδεικνύοντας την σημασία του θέματος οι: κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Γιώργος Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός & Βουλευτής, κ. Δημήτρης Οικονόμου, Υφυπουργός Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Κρίτων Αρσένης, Βουλευτής, κ. Σάββας Χιονίδης, Βουλευτής, Μητροπολίτης Περγάμου, πρώην Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, κ. Χρήστος Ζερεφός, Ακαδημαϊκός, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Μαρία Καραμανώφ, Σύμβουλος Επικρατείας, καθώς και εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος, Δήμων και Περιφερειών και εμπλεκόμενων φορέων από όλη τη χώρα.

H παρουσίαση των αποτελεσμάτων υπό μορφή αρχείου power point παρατίθεται στη συνέχεια (Documents to download). Η πλήρης ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας θα είναι σύντομα διαθέσιμη στον παρών ιστότοπο, στην ενότητα Βιβλιοθήκη/Παραδοτέα.

Documents to download

Theme picker

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Διαγραφή

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με την εγγραφή σας, αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας και θα λαμβάνετε το newsletter μας.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής
και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας

Τμήμα Κλιματικής Αλλαγής

Διεύθυνση: Πατησίων 147, ΤΚ 112 51, Αθήνα

Τηλ.: 210.8643.015

adapt@prv.ypeka.gr